Wist je dat...

 

-De club TDK bijna alle Belgische kampioenen levert in de diverse diciplines. Bijvoorbeeld: Yannick =>F Olympisch en Ceulemans Rudi =>F Americaine / Onofre Notebaert => F Universelle / Peeters Dennis => junior FA / Schellekens Nick => compak sporting

-België een quota plaats had voor de spelen in RIO 2016, Mottet Maxime, 3° WK.

-We op zaterdag 4 april paaseieren schieten, voor elke reeks een surprise.

-Valentijn schieten op 14 en 15 februari, niet te missen, be there.

-Sinterklaas langs komt op 6 en 7 december, voor elke reeks een surprise, begin 13.00 u.

-Valentijschieten 14-15 fevruari, voor iedere reeks een verassing.

-De quota plaatsen anders verdeeld waren voor Rio 2014.

-De format van de finale in trap en dubbel trap zijn al even aangepast. Voor diegene die het nog niet weten kan er altijd informatie gevraagd worden. 

- De World Cup van Rio in 2014 geannuleerd was wegens niet op tijd klaar van de schietstand, deze werd dan vervangen door Bejing (China) begin juli.

-Een funshoot gehouden zal worden op 20 oktober, nadien uitreiking van de challenge prijzentafel, een debat over hoe de schutters de categorie indeling zien voor 2014, gevolgd door een kaastafel met wijn. 75 kleis waarvan 25 FO - 25 FU - 25 FA, alles voor de prijs van 45€.

-Het clubkampioenschap jachtparcours gaat door op 5 oktober, trap een week later op 12 oktober, beiden op zaterdag, voorinschrijving verplicht resp. 3 en 10 oktober.

-Het internationaal schieten ISSF voor de Belgen afgelopen is dit jaar, er rest alleen nog het WK in Lima (PER), maar 1- geen resultaten dit jaar 2- te gevaarlijk 3- te duur.

-In de dubbeltrap een gemiddelde van 26/30 niks betekend, er was 140 nodig om de finale te halen, 30/30 is geen verassing meer.

-Dat Yannick en Frans en Christophe Martin naar het EK zijn gegaan in Suhl om de Belgische kleuren te verdedigen in de trap dicipline, voor de dubbel trap gingen Frans Peeters en Budts Luc.

- Cyprus, Nicosia is de thuishaven van de volgende World Cup, vertrek is voorzien op zaterdag 8 juni vroeg in de morgen. Christof Martin-Yannick Peeters-Maxime Debry schieten voor het team, Rudi Ceulemans en Johny Webers kunnen zich tonen in de MQS en zodoende ervaring opdoen. Wedstriid op maandag en dinsdag.

- Het Belgisch Trap Team naar de Emiraten vertrekt voor een World Cup in Al Ain, Yannick Peeters/Christophe Martin/Clement Carliez vertegenwoordigen het team, Olivier Martinelle en Maxime Debry schieten in de MQS. Bij de dames gaat Anne Focan terug voor een plaats tussen de elite dames. We proberen U dagelijks op de hoogte te houden in de rubriek Team Belgium.

- We Federatie kalender hebben : zie wedstrijden

- Wij beschikken vanaf heden over een KOMPAC stand, dus droog onder een afdakje, met micro's en een TV score bord, hopelijk valt deze vorm van jachtparcours in de smaak van diegenen die een beetje comfortabeler willen schieten, op stand C, volg instructies op het inschrijvingsbord.

- De nieuwe fleece vest van TDK is binnen, in verschillende maten, aan de prijs van 48,00 euro.

- De trap/compac stand weldra voorzien zijn van een score bord via TV screen, stilaan begint het een klein Lonato te worden.

 

- Yannick al op veel internationale wedstrijden is geweest? Hier is een kleine lijst:

4° World Cup Mexico 2018

Zilver op de World Cup in RIO  (2016)

5° in World Cup Acapulco (MEX) (2017)

7° op het WK (RUS) (2017)

 

-Dat er 70 schutters ingeschreven waren voor het clubkampioenschap trap, velen konden hun vrouw/vriendin/lief overtuigen om ook eens langs te komen, zodat over de 100 mondjes gevoed moesten worden, traiteur Van Bunder deed dit met verve, 't was lekker.

-Voor de stages Belgium Team en world cups zijn een heleboel inschrijvingen binnen gekomen, afsluiting op 30/10/12, voor het EK zullen er selecties zijn voor de categorie MQS, later meer.

-Clubkampioenschap JPC op zondag 7/10/12, trap 14/10/12, met bijhorend etentje, inschrijving verplicht.

-Frans Peeters wint de laatste federatiewedstrijd op Vlaams grondgebied, 92 was zijn totaal, eentje meer dan zoonlief Yannick, derde werd Johnny Webers 91.

- Peeters boven tijdens de internationale wedstrijd in Bad Neuenahr, Yannick won na een schoot-off tegen van zijn vader Frans.

- Yannick was tweede in de goed bezette wedstrijd in Cernay.

- De Belgische titel FO met staal werd gewonnen door youngster Yannick Peeters, tweede werd Schoutende Dany en derde Rudi Ceulemans. In cat B was de winnaar David Briers, voor Freddy Saey en Johny Webers. In C werd Belloumi kampioen voor Bart Kans en Van Den Heuvel Walter. Bij de dames kregen we volgend klassement, Versluys M. - Van Heugten Nele - Neskens Vera.

- De stand zal gesloten zijn 15 augustus, feestdag en dus genoodzaakt dicht.

- Een weekje Italië, veel geschoten en ook soms prijs, Sus eerste plaats Fruttuoso, 15/08 (zie foto)