V   C   S   A

VLAAMSE CLAY SHOOTING ACADEMY

In navolging van de werking in Italie met de jeugd, heeft TDK het initiatief genomen een “shooting academy” uit de grond te stampen. Grondleggers van deze academie zijn Peeters Yannick, McCready Jeffrey (Performance2Win) en Budts Luc, die jeugd (juniors) en talenten zullen begeleiden en hen naar een hoger niveau brengen, totdat ze klaar zijn voor het grote werk, Internationale wedstrijden en zelfs World Cups.

In februari werd de VLAAMSE CLAY SHOOTING ACADEMY  ( VCSA ) boven de doopvont gehouden, met de samenwerking van PERFORMANCE2WIN, VSK en SPORT VLAANDEREN.

Natuurlijk is het niet evident om jeugd te rekruteren, toch werden enkele jongeren gescreend en opgenomen om  mee verder te gaan, dit op een midden lange termijn basis, met een jaarlijkse evaluatie.

Een programma werd uitgewerkt. Deze omvat een lessenpakket van ongeveer 15 sessies, beginnend met de basistechniek, breed spectrum vision, tot doorgedreven specifieke training en van kleine wedstrijdjes tot een Belgisch Kampioenschap. Iedere cursist krijgt een map met alle nodige technische informatie, persoonlijke evaluatie formulieren, om nadien ook notities in op te nemen die performance coach McCready en Yannick tijdens de talrijke workshops uitleggen. De eerste trainingen gingen door bij TDK in Noorderwijk maar later wijken we nog een tweetal keer uit naar Duitsland, om de leden toch wat diversiteit te geven van andere standen en daar dan hun techniek aan te passen aan de andere omstandigheden, machines, zicht, snelheid.

Na een vijftal lesdagen zagen we bij sommigen vorderingen  die we wel verwachtten maar die bij anderen dan wel echt spectaculair waren, daarom werden enkele atleten al ingepast tijdens nationale wedstrijden.

Onder de categorie jeugd hebben we: Aboubakr Salham, Dennis Peeters, Johan Lodewijckx , Justien Van De Walle.

Bij de talenten zien we: Casper Derocker, Onofre Notebaert, Hicham Rachidi enCindy  Notebaert.

Ondertussen zijn de eerste trofeeën of titels binnen, zo hebben we een Belgische titel in de hoogste categorie CB (Club Belgium) in de Universele Trap van Onofre Notebaert, en een Belgische titel in de categorie A en tevens Juniors van Dennis Peeters in de Amerikaanse Trap. Hopelijk volgen er nog.

Natuurlijk kunnen we niet op deze lauweren blijven rusten en moeten we fanatiek verder blijven werken en nog nieuwe mensen rekruteren zowel bij de jeugd als de talenten. Schutters die zich kunnen vinden in dit profiel kunnen steeds contact opnemen en informatie inwinnen in verband met deze academie, bij Yannick Peeters of Luc Budts, via de email:                                                                                              lbu@telenet.be of y-peeters@hotmail.com

Ondertussen zijn Dennis Peeters en Aboubakr Salham ingeschreven voor de Junior World Cup in Suhl (GER) voor hun tweede- en respectievelijke eerste deelname aan deze prestigieuze wedstrijd waar de beste juniors van over heel de wereld aan deelnemen. Vanaf 23/06 tot 25/06. Ideale wedstrijden om extra ervaring op te doen, heel belangrijk.